04 august 2007

SOMMER I TYROL...

Stort set alle vores potter og baljer er fyldt med pelargonier a la Ingrid, Selma og Linea, sarte i farverne, lette og chikke på den rigtige måde.
Det ser så fint ud, elegant op mod det sorte hus, og så flot med så mange i flok.Men da vi var nået til et vist kvantum opponerede min indre sigøjner, og der blev hentet lidt planter med fyr og flamme.
Skrigende pink pelargonier i opret vækst, andre slyngende med limegrønne blade og blodrøde blomster, og så de ægte tiroler-blomster, der står i en flimrende sky ud over pottens kanter...Jeg har samlet dem alle ved køkkendøren, og føler mig lidt som kromutter Josepha fra den Hvide Hest, når jeg står ud af døren og blændes af den sommersol, der skinner i dag, og så alle de pågående røde blomster.Hmmm, kaster jeg blikket i den anden retning, så står der jo faktisk en flyder med bløde hynder og en lille parasol; skulle jeg smide forklædet og la' køkkenet flyde og sætte mig der med en kaffetår og et enkelt kædesting på broderiet, jeg tror det...

7 kommentarer:

Sifka sagde ...

Veklsignet være din indre ziguener. Det ser godt ud.

God weekend nu med sommervejr:)

Mette sagde ...

Jeps, det er da det, du skal! Skønne farver!

Pollyanna sagde ...

Sikke et dejligt hjørne. Er den store plante et oliventræ? If so - hvordan vinteropbevarer du så den?

Du har bedt om min mail adresse - jeg har sendt den til dig på den mail, der er her på siden.

Anne sagde ...

Jeg nåede ikke at sætte mig, før vinden havde kastet min kineser-parasol 10 meter hen ad græsset, jeg fandt sol og læ et andet sted, og sad faktisk en stund og dovnede, dejligt!

Det er et oliventræ, Pollyanna, vi har nogle stykker, og de trives vildt godt, 2 af dem står nu med fine store oliven på.
Vi lader dem stå ude om vinteren, men sætter dem i læ ved carporten, og det er åbenbart fint. I vinter stod de med unge istapper på, og jeg troede de ville dø, men niks, de er flottere end nogensiden.

Og så har jeg altså ikke fået en mail fra dig??!!

Nina sagde ...

Sikke et paradis, du har og skaber! Dejligt at kikke med!

Anne sagde ...

Her er skønt, Nina, vi elsker at være her og synes også, at vi er gode til at sætte pris på dette hjørne af paradis.

Og kig du bare forbi igen :-)

Pollyanna sagde ...

Jeg kan se jeg har sendt til en gmail? Du får min hotmail her så(jeg er bare lidt tilbageholdende med mail adresse i det offentlige rum pga spam)kristalauridsen@ofir.dk

Jeg har samme erfaring med oliventræerne og gør ca som dig - sætter dem godt i læ(sidste år pakkede jeg dem også ind i bobleplast omkring krukken for røddernes skyld) Jeg mener at have læst et sted de faktisk skal have en snert frost for at sætte frugt? Mine har dog ikke oliven endnu - men det kommer måske.