23 august 2007

IDIOTUM GIGANTUM...

Engang for længe siden købte jeg mig et lækkert strikke-kit, jeg glædede mig sådan til at strikke den fine cardigan, kunne næsten ikke vente med at skulle svøbe mig i dens bløde favntag.

Men pindene var tynde og ribmaskerne utallige, og inden længe levede den påbegyndte Ofelia og det smukke garn en trist tilværelse i den strikkekurv, hvor de udstødte bor...

Senere måtte hun helt lade livet, hende Ofelia, hun tog navneforandring til Claudia og det gik der ud af med dobbeltgarn og en tykkere pind.
Ryggen blev hurtigt strikket, og så det ene ærme, de er så kedelige og måtte klares før forstykkerne.

Men andet strikketøj kom på tværs og også Claudia kom i den før omtalte isolations-kurv...

Men i sidste uge blev hun hevet frem, hun blev udnævnt til at blive nummer 8 af 12, og for at få en god start på processen slog jeg, Idiotum Gigantum, op til et af forstykkerne.
Så kunne jeg bagefter ta' ærme nummer to og slutte af med det sidste forstykke.

Jeg har strikket hvert eneste frikvarter på skolen i denne uge, frem og tilbage, snoning snoning, rib rib rib, det er gået så forrygende!

Lige indtil i aftes, hvor jeg lægger ryg og forstykke mod hinanden og ser, at rib-rillerne ikke passer sammen oppe på skulderen.
Hmmmm, tælle tælle tælle, regne regne, aflukning indtagning, hmm, hvad er det der ikke stemmer her??!!

Det er STØRRELSEN, Fru Idiot!
Ryggen og ærme 1 er strikket i størrelse small/medium, forstykket i medium/large!

Hvor dum kan man være?
Meget dum åbenbart, og man kan også blive meget meget arrig og næsten flå skidtet i stykker, når pindene hives ud og optrævlingen påbegyndes.

Det er for pinligt, næsten for nedværdigende at offentliggøre, men jeg gør det, om ikke andet for at ha' det på skrift, det der med "at man skal vide, ikke bare tro".

Jeg ved, at jeg er et fjols, der snart mister her licens to knit...

14 kommentarer:

LUL sagde ...

Åh, din stakkel!

HANNE sagde ...

No,no mrs Stange...no idiotum gigantum.....just stressum strikkum

anne (den anden af slagsen) sagde ...

Tak for et godt grin, og undskyld at jeg ler. Men det er nu så rart at møde mennesker der er stort set lige så dum som en selv. Således holder jeg meget lav profil om min igangværende tomattrøje, men ærmer i str. 6 og trøje i str. 2, hmmmm ikke nogen go' kombination.

Op på hesten igen.

strikkeforsker sagde ...

Tjaaaa vi har vist alle været i samme situation på et tidspunkt... Jeg er vist igang med Violet krop nr 2 ;-)

Laila sagde ...

Jeg kan kun gentage det - Tak for en godt grin.
Her på matriklen bliver der også bandet højlydt i øjeblikket. Og så er det rart at høre "at du er ikke alene"

Klø på!

Laila i Schweiz

Helle Holst sagde ...

Du er ikke alene! Jeg har en Sahara liggende i pit stop fordi jeg som udgangspunkt var ude i en større omregning - som jeg selvfølgelig ikke kan huske lige nu.
I et anfald af hvad ved jeg hev jeg pinden ud - og nu kan jeg ikke engang huske hvilken det var.

Under alle omstændigheder er det ikke et strikketøj jeg bare sådan lige hiver frem og strikker videre på. Det kræver eftertænksomhed inden jeg går igang - og det har jeg ikke overskuddet til lige nu:o)

Kh. Helle

Nina sagde ...

Jeg må bare sige, at der da ikke er nogle her der er dumme. Hvis jeg overhovedet begav mig igang med garn og pinde, ville dette være en klassiske fejl, og det kan jo ske for enhver ikk´?

britt sagde ...

Nej, den licens bliver sørme ikke inddraget. Det der er blot en klassisk skæbne for en UFO. Op på hesten igen - den bliver forrygende!
KH Britt

Karen S sagde ...

Tjø, hvis den slags "små" fejltagelser ikke er tilladt, så tror jeg ærligt talt ikke, at nogen af os ville få strikket så meget...
Licence to Knit... Den er ufratagelig, bare man selv holder ved ;-)

Kh Karen S

Sylvia sagde ...

Å, så synd da! Nå som du endelig var på gang igjen. Hva med å jukse litt? Bare litt? Brette kantene til ryggen inn, og gjemme dem. Det er bare DU som vet...og jeg, da! men jeg skal ikke si det til noen!!!!

GOD HELG!

Gitte B sagde ...

ØV for dig, Anne.
Men hva' - det har de fleste vist prøvet. Har selv et par pinligheder som ikke tåler for meget omtale :-))). Har en gang strøget en spritfærdig trøje - som jo så blev ødelagt - den historie elsker jeg ikke ligefrem :-).
Op på hesten igen - dumhed er det ihvertfald ikke (så ville jeg da pludselig blive noget bekymret på en del strikkeres vegne, jo :-))))
KH Gitte B

Nina sagde ...

Og så var det lige, at jeg i dag skulle sy tre baner gardiner sammen. Det gjorde jeg også, første den ene og så den anden, med en søm på hver side!!!! Jeg sagde det jo!!!

Mette H. sagde ...

Iiiihhhh altså hvor du dog forstår at nyde dit garn mange gange. Sikke en økonomisk sans ;-)

Kan godt forstå at det er træls. Men flot bliver den.

Jeg har vist et par pirat-licenser til strikning liggende. Du kan sagtens få en.

Anne sagde ...

Jeg regnede såmænd heller ikke med, at jeg var den eneste, der havde dummet mig med pindene, jeg har da før mødt en enkelt eller to, der trævlede op med bister mine.

Jeg er godt i gang igen, den skal bare være færdig denne gang, og helst med alle dele i samme størrelse ;-)