15 marts 2006

DAGENS KNOLD...


Vi skal ha' hurtig mad i dag, jeg skal til keramik, glæder mig meget-meget, har ikke været afsted i 3 uger!!
Underviseren er der desværre ikke, men vi kan bruge værkstedet, og jeg skal nok få lavet lidt; jeg har kradset små-skitser i en lille bog, samlet inspiration her og der, og skal nu se, om det er noget der holder...

På komfuret simrer jordskokke-suppe, på bordet hæver en dej med spelt og durum, den skal blive til et madbrød med skorpe, og skal nydes med kolde skiver skinke på til den varme suppe!

JORDSKOKKE-SUPPE I EN HÅNDEVENDING

5 SKALOTTELØG
4 FED HVIDLØG
2 SPSK. SMØR
750 G. JORDSKOKKER
2 DS. FLÅEDE HAKKEDE TOMATER
1.5 L GOD GRØNTSAGSBOUILLON
2 SPSK. OREGANO
PISKEFLØDE
HAVSALT OG FRISKKVÆRNET PEBER

De finthakkede løg og knust hvidløg sauteres i smørret ved svag varme i 5-10 min., de flåede tomater hældes på sammen med bouillon og oregano.
De skrællede jordskokker skæres i grove, men mundrette, stykker, kommes i tomatsuppen og koges møre deri.
Tilsæt så meget fløde, som du synes er passende, og smag til med salt og peber.

Nem, velsmagende og nogenlunde,alt efter flødemængden, sund mad på 25 min.
Vi spiser altid kold røget skinke, eller god hamburgerryg, på brøddet til suppen, det røgede spiller så godt op til jordskokkernes nøddeagtige smag.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg tror det er godt at bo sammen med dig Anne :-)

God fornøjelse i aften, jeg er meget misundelig, som du også vil kunne se ovre hos mig ;-)

Anonym sagde ...

Uhhmm, jeg ææææælsker jordskokker. Vi spiser også en del jordskokkesuppe her i huset - og ja lidt røget kød er ret godt til!
:-) Britt