18 juli 2007

SOCKER-KRINGLOR...

Lige siden de to fruer spiste butterdejs-sukkerkringler forleden, har jeg haft en næsten ubærlig trang til at finde en pakke og spise én, bare en eneste lille én, allerhøjst to.

Mens jeg har gået og drømt om sukkerkringler, har jeg også sådan tænkt på Madicken, på hendes ven Abbe, der bor i det lille hus ved siden af og som bager sukkerkringler til at sælge på torvet, mens hans halv-beduggede far slænger sig i en liggestol i den svenske sommerhave...

Sådan nogle kringler bager vi nu, Amanda og jeg, sprøde og fine med fløde og perlesukker, jeg ruller og hun former og drysser.

Jeg ved, at jeg frister skæbnen, kender mig selv godt nok til at vide, at jeg får lyst til at sluge hele fadet, men jeg gør det ikke, jeg er ret standhaftig og nøjes en enkelt lille én.
Man skulle jo nødigt blive helt fanatisk, ikk'...

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej Anne
Nogle flotte skærmliljer du har, jeg har lige købt 2 små i Ranum da vi besøgte Vidtskøl kloster, men ved ikke hvordan de skal passes. Jeg skal have købt 2 potter til at plante dem i, men skal de ind til vinter, du skriver dine kommer ind i drivhuset, men sådan et har jeg ikke, og skal de have meget vand.
mvh Sus

Anonym sagde ...

hej igen Anne
Jeg købt også 2 alo vera planter kender du dem, og ved du hvordan de skal behandles. mvh Sus

Anne sagde ...

Aloe Vera kender jeg intet til, Sus, så dem må du google, men skærmliljerne skal ha' rigeligt vand og godt med gødning.
Og så skal de overvintre et sted, hvor temperaturen er mellem 0 og 10 grader.

Jeg mener at ha' læst, at de helst skal stå i de samme potter så længe som muligt, de bryder sig vist ikke så meget om om-potning, så det er nok godt at plante dem i en, hvor de har mulighed for at vokse sig store.