07 juli 2007

RABARBER-MAZARINER...

De var lækre, var de, de små kager med syrlig smag af citron og blød rabarber.
Her kommer lige en hurtig opskrift på ca. 15 stk. i stor muffin-størrelse.

En nævefuld rabarberstilke skæres i tynde skiver, og gives et hurtigt opkog i en sukkerlage med vanille i.
Stilles til side og køles let mens dejen røres.

150 g. marcipan
150 g. sukker
150 g. smør
1 fed stang vanille, kornene altså
Revet skal af en øko-citron

røres godt sammen, til det er helt blødt og lyst.

3 hele æg røres nu i marcipanmassen, et ad gangen, og der skal røres godt mellem hvert, så dejen ikke skiller.

180 g. hvedemel og en halv teskefuld kardemomme vendes forsigtigt i dejen, der så fordeles i store muffinforme af papir.

Lav en fordybning i dejen med bagsiden af en ske, og læg så en klat af rabarbersnitterne oven i.
Bag kagerne ca. 20 minutter ved 180 grader.

De er himmelske, især hvis de serveres lune med en god klat vanille is til.
God fornøjelse og god appetit...



1 kommentar:

Karen S sagde ...

Tak for det! Den er i hus til senere brug.
Hav en god sommerhusferie!
Kh Karen S