02 april 2007

VORES ROSENBRØD...

Det blev lige præcis så lyserødt og rosensødt, som det skulle være, vores brød!

Klog af skade, skrev jeg ned undervejs, for at ha' noget at justere ud fra, hvis det ikke var i orden, eller for at dele af, hvis det var en go'bid, og efter at ha' prøvesmagt så rigeligt, kan vi konstatere, at denne her er en deler.

Så her kommer opskriften på Rosenbrød Our Way

50 g. smeltet smør
2 dl. mælk
50 g. gær
1 nip salt
2 spsk. sukker
10 friske knuste kardemommefrø eller 1 tsk. tørret
Revet skal af en lille citron
400 g. hvedemel, sådan cirka.

Tilbered ovenstående som en almindelig gærdej, ælt grundigt og lad den hæve 45 minutter.
Ælt dejen grundigt igennem, og form en rektangel 40 x 10 cm.

Lad denne efterhæve en halv times tid, pensl med sammenpisket æg, og bag brødstangen ved ca.200 grader i 15 minutter.

Når den er kølig, skal den smøres med en fed glasur, gerne lyserød og med rosenvand, men kan man ikke li' smagen af dette, så undlad det, og lav evt. en glasur med lidt citronsaft og få jer et citronbrød, eller med lidt lækker frisk vanille og spis et, ja, vanillebrød.
Vi er vilde med rosenvand, så det nupper vi...

200 g. flormelis
1/2 spsk. rosenvand
2 spsk. rød saft, eller lidt rød frugtfarve
1/3 bæger past. æggehvide

Smøres på brødet med rund hånd, og det kvalmesøde sukkerchok nydes, indtil man ikke kan klare mere...

7 kommentarer:

Tina Mølgaard Andersen sagde ...

Orv, den skal prøves, rosenbrød er jo en delikatesse...

Anonym sagde ...

Naaaj, det vækker minder om dovne søndage med frisk brød fra bageren, hentet af en morgenglad far, mens teenagerne sov den søde søvn.

Anonym sagde ...

Mangler der ikke gær?

Anonym sagde ...

Er jeg den eneste der aldrig har hørt om rosenbrød? Det nåede vist aldrig til vestjylland ;-) Men kardemomme og rosenvand er lige noget for mig.. jeg har i dag eksperimenteret med en hjemmelavet opskrift på (æg-mælk-glutenfri) rose- og kardemommekage. Kagebagning er udfordrende - men spændende - med en allergiker i huset! Jeg har hermed snuppet din opskrift til os andre med mere hårdføre maver - tak :-)

Julia Zahle sagde ...

Rosenbrød...? Har jeg aldrig hørt om før, men jeg er solgt, så din opskrift gemmes til en dag hvor bagetrangen vælter over mig. *S*

strikkeforsker sagde ...

Takker, jeg må i bazaren efter rosenvand for den her skal afprøves.

Anonym sagde ...

Tusinde tak for opskriften, dejligt at der ingen æg er i. Rasmus er æggeallergikere.
God påske fra Bebiane