04 februar 2007

BUKETTEN...

En af fornøjelserne ved lørdag morgens torvetur er valget af de blomster, der skal med hjem og smykke spisebordet i den kommende uge.
Jeg elsker blomster og synes, at vores alrum ser helt dødt ud, når der ikke står mindst én stor buket.

Ikke alle sorter trives i vores tørre og varme hus, tulipanerne holder kun et par dage eller tre, men det afholder mig ikke fra at købe dem, hyazinterne kan godt stå en lille uges tid, og de franske anemoner placerer sig et sted her i mellem...Jeg er meget betaget af farven på den øverste blomst her; læner den sig mon op ad magenta, omend den er noget mørk?

Farverne og blomsterne får mig til at længes efter sommerdage, hvor jeg kan gå en runde i haven og slæbe ind af skønne buketter, roser, dahlia, morgenfruer, purpursolhat, skabiose, stolte kavalerer, nogle for lov at komme i flok og andre får bare lov at stråle for sig selv.

Men der er længe til endnu, og indtil da, der er det mere end godt, at Birger på Torvet hver lørdag ruller friske forsyninger ind...

7 kommentarer:

Liselotte sagde ...

Åh, hvor jeg dog godt gad en buket franske anemoner. De er også nogle af mine yndlinge :-)

Anne sagde ...

De er ikke til at undvære her i de mørke måneder!

Hilde C. sagde ...

Åh, så vakre de blomstene er - sukk :-)

Anonym sagde ...

Åh,hvor er de smukke og så i DEN vase.Jeg kan huske ,at min Far hver eneste Fredag aften kom hjem med en buket blomster til min mor.
Jeg kender godt det med,at rummet er dødt,hvis ikke der er friske blomster,og så kan man ha nok så mange grønne planter.KH Miri

Sylvia sagde ...

Nydelige blomsterbilder!

conny sagde ...

Altså, Kvicklys tilbud på et bundt tulipaner får altså kamp til stregen, når jeg ser dine billeder af de flotte franske anemoner. De er meget appetitlige.
Jeg kan huske vasen fra sidste år, hvor jeg også faldt i svime over dine blomsterbilleder og støvede Holte rundt for at finde nogen anemoner, som så blot stod for kort tid.

Anne sagde ...

Du må ud på rov igen, Conny, der er intet så februarsmukgt som en buket franske anemoner!