En af vores nabo-piger har en blød plet for desserter, en plet så stor, at den får hende til at forlænge selve ordet, "Skal vi ha' dedessert, hva' Anne?" spørger hun med den mest indsmigrende stemme og blafrende øjenvipper.
Og det skal vi da selvfølgelig, den sprødeste Fragilité med den blødeste orange-chokolade-creme imellem de tre bunde...Jeg har legeret æg over svag varme, pisket dem, så min højre arm var tæt på at falde af, men cremen blev så perfekt og luftig, at jeg næsten ikke har beklaget mig.
Bundene blev bagt i et snuptag, og selve sammenlægningen var intet besvær, men legering af æg krævede tålmod og koncentration, men hva' gør man ikke for en lækker dedessert??
Resten af menuen er også på plads, noget okse, bagte rodfrugter, en enkel salat, svampesauce og store sprøde rösti-kartofler, det er okay, men jeg ville nu hellere ha' haft hamburgerryg, kålpølser fra Slagter Vollstedt og så bjerge af grønlangkål...
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
5 kommentarer:
Jamen sødde da, har du så ikke været forbi og købe lidt til lager af verdens bedste kålpølser, da du besøgte farmor, eller bor hun ikke mere i Haderslev?
Har desværre ikke nogen fra Vollstedt selv, ellers ku jeg da lige være smuttet forbi hos dig, når vi (igen) drøner forbi på A13 på vej til vores faste nytårsaftale MED kålpølser und den ganzen Schweinerei (selvom de er fra Højer Pølser, så er de nu fine alligevel)......
kh
nettie
Så vil jeg da lade være med at røbe hvad vi skal have i morgen aften....jo, jo MED Vollstedt kålpølser (just "importeret" fra min Sønderjyske familie)!
Men den der dessert kunne jeg nu godt klare også. Mon der følger en opskrift på et tidspunkt?
KH Britt
Oh la la...
Jeg kan nu godt forstå nabopigen, begynder at stamme. Tænderne løber jo frygteligt i vand!
Godt nytår herfra!
Ja, jeg synes absolut heller ikke, at der er noget at udsætte på den menu, men jeg har jo også smæsket mig i går.... Her står den på lammekølle, ovnstegte kartofter, ditto auberginer med parmesan og hvidløgsbønner. Dedesserten klarer søster og co. Godt nytår.
Den menu Anne nævner med kålpølserne er bare den sønderjyske nationalret nytårsaften - og den smager kanongodt!! Slagter Vollstedt er kendt viden om for sine fantastiske varer.
Godt nytår fra det sydligste Sønderjylland!
Send en kommentar