14 februar 2006

LIDT GODT TIL ØREGANGEN...

Vores piger har altid hørt en frygtelig masse lydbånd og cd'er, hittet over alle hit har for dem alle 3 været Prop og Berta-historierne, vi har en komplet samling, og selv om de "små" nu er 9 og 10, så bliver der stadig hørt historier på den måde, faktisk er det Dyrene i Hakkebakkeskoven, der faldes i søvn til i disse dage.

Vi låner lydcd'er, der passer bedre til deres alder, Fakiren fra Bilbao, Harry Potter m.m., men der er tryghed og genkendelsens glæde i at hive de gamle frem fra skuffen....

Nu kan vi så købe gode danske børnebøger hos TDC, lige til at lægge ind på deres MP3'ere; udvalget er ikke så stort, men det er rigtigt gode bøger de har valgt at starte ud med, synes jeg! Thomas Vindings Mester-bog elsker vi, den snupper vi til køreturen mod Fanø på torsdag...

6 kommentarer:

Linda sagde ...

Åh ja, lydbøger er også et hit her. Folk og røvere, Da Bamse blev væk, skrækkelige kælne Barbie, Asterix. Man bliver ikke køresyg af at lytte. Kun een måtte vi lægge væk: Peter Plys læst af Thomas Winding. Vi var ved at falde i søvn ved rattet af hans søvndyssende stemme, så den er totalt bandlyst i bilen ;o)

Men ved du hvad - mine forældre har smidt min bogkasse med bl.a Tudemarie ud. Alt andet gemmer de, men min bogkasse.....

Anne sagde ...

Arj altså, hvor "træls", Linda, bøger er hellige, det må de ha' at vide! Mine piger elsker bare mine bøger fra 60'erne og 70'erne, begge mine forældre var/er lærere, så jeg har rigtigt mange...
Vi læser Tudemarie i skolen for øjeblikket, børnene er vilde med den, vi har brugt den som optakt til "den sorte skole", hvor vi i sidste uge havde skole som i Tudemaries tid.

conny sagde ...

Prop og Berta, ja de vækker minder. Jeg er sikker på, at mine store piger på 15 og 20 stadig ville kunne ligge og falde i søvn til de gamle P&B bånd. Selv moderen syntes de var sjove. Vi havde en sjov oplevelse til en børnefødselsdag, hvor arrangørerne faktisk havde fået fat i ham, der fortæller historierne. Så han sad nede ved en sø, og hele klassen sad og slugte historierne "live". Ganske fortrinligt.

Anne sagde ...

Vi har været så heldige at være til flere arrangementer på forskellige bibioteker, men en privat "forestillng" det har vi li'godt aldirg prøvet, hvor er i heldige :-))
Sidste vi hørte Bent Solhof var forrige sommer, og da talte han om, at nu skulle det altså være slut med at rejse rundt, øv!

Bettina sagde ...

Ja, jeg har jo aldrig kendt P&B som barn, men Anna er vild med filmen. Lydbøger har altid været et hit hos mig som barn, så jeg eeeeelsker at sætte Junglebogen og lignende Disney-klassikere på. Men Karius og Baktus er et lige så stort hit. Jeg er ved at skaffe alle 41 Troldepus-bøger hjem læst op af Okking via nettet til Annas MP3-anlæg, dem glæder jeg mig meget til Anna bliver stor nok til at høre.

Anonym sagde ...

Hej med jer!!Læsser at om lydbøger herfra.. Jeg leeeeder efter ALT med troldpus, folk og røvere og dyrene i hakkebakke skoven... HVOR kan jeg købe/ downloade dem....?