20 februar 2006

HALLØJSA...

Ind imellem køber jeg mig en orkidé, og så står den og pynter indtil den bliver træt, jeg passer den ikke, gi'r den bare et skvæt vand, når jeg husker det.
Jeg er ellers ret god til planter, men lige denne slags, har jeg ikke "studeret" , og smider dem bare ud, når der ikke er flere blomster tilbage; men af en eller anden grund har jeg fået parkeret et eksemplar i et af vinduerne i bryggerset, og pludselig opdager jeg i dag, midt under parringen og foldningen af de 100 strømper, at der er en lille stilk med bitte blomsterknopper på vej!
Nu kommer den tilbage i alrummet, og så bliver det spændende at se, om den er hvis, leopardplettet eller måske stærk pink, for der har været mange forskellige i potterne igennem tiden....

Under aftensmadfremstillingen æltede vi også en portion dej med hvede, sigtet spelt, mandler, rosiner og tørrede tranebær, gode og tunge, fine til at komme igennem eftermiddagen på, så sådan én må med i den ekstra fritter-madpakke i morgen!

4 kommentarer:

Mette G. sagde ...

En rigtig ærke orkideelsker har lært mig, at de skal stå og trække vand i 10 min. én gang om ugen - hvis det altså er den mest almindelig slags phael - et eller andet.

Jeg gør det med mine (når jeg husker det). De er ikke gået ud, men der er nu heller ikke kommet mange blomster - endnu :-)

Hilsen
Mette G.

Ella sagde ...

Så er der håb for mine endnu :-)

Tak for tippet Mette G.

Britta sagde ...

Jeg er imponeret! Det er flere år siden jeg opgave at holde/få liv i mine orkideer.
Nu har jeg en kunstig og den er egnetlig meget pæn. Og har tænkt mig at købe flere :-)
De koster lidt mere en ægte, men holder så til gengæld betydeligt længere her hos mig ;-)

Knus Britta

Linda sagde ...

Orkideer er nok det eneste der trives hos os, de kan nemlig ikke lide overskud af vand, og det får de heller ikke her. En tur under vandhanen én gang om ugen, aldrig vand i underskålen, i sommerperioden stærkt fortyndet gødning en gang om måneden (10-100 gange tyndere end til almindelige blomster). Nogen blomstrer kun een gang om året, jeg har en enkelt der blomstrer hele tiden med 2-3 grene - den har til gengæld også kun et blad. En bekendt snød: hun stak en kunstig orkideblomst ned i mellem bladene i de afblomstrede perioder.

Viker jeres "gødning" stadig??
kh Linda