Jeg elsker hyld, og kan heldigvis finde mange træer lige i krattet omkring os; for mig er hyldens hvide blomsterende skærme midsommer, lange lyse nætter, skoleferie og SAFT...

I dag plukkede jeg bare tre skærme til at dufte til på turen hjem, for til vores hylde-traditioner hører også, at pigerne og jeg plukker sammen en tidlig morgen, slæber hjem og sætter bryggen i gang, og så spiser vi friske franskbrødsmadder med danske jordbær...
Vi køber ind, så vi er klar på lørdag!
FAMILIENS HYLDEBLOMST-SAFT
50 hyldeblomstskærme
Saft og tynd skal af 5 citroner
2 kg. rørsukker
2 l. kogende vand
2 små breve citronsyre
Ingredienserne lægges i en stor skål ell. balje, og det kogende vand hældes over.
Trækker køligt i 4-5 dage, og hældes så på skoldede flasker.
HYLDEBLOMSTSIRUP
1 l. færdig hyldeblomstsaft koges ind med yderligere 200 g. sukker.
Siruppen kan bruges over ell. i is, i kager eller måske til en kølig sommerdrink med Asti eller kold hvidvin.
Velbekomme, Liselotte, jeg er da glad for at kunne gøre gengæld for alle de gange, jeg har fundet opskrifter hos dig :-)
SvarSlet