23 januar 2006

SPICE UP YOUR BUNS...


Vi snakker her om boller af gærdej!!

Hvis du savner duften af jul, når du står og kigger ud i det klare hvide vejr, så er her lige nogle boller, der vil kunne bringe december-stemningen frem igen, ikke stressen, men hyggen...

Jeg slap mere end 2 timer før beregnet i dag, et møde omk. nye handleplaner var skubbet til næste mandag, jeg forlod skolen hurtigere end nogen kunne nå at blinke med øjnene, tænk sig, hvis nogen havde fundet på, at vi lige kunne ta' et andet møde.
Og hvad bedre kunne jeg bruge de nyvundne timer på, end at kaste mig ud i noget bagning...

Opskiften her er lige så gammel som Sophie, hvorfra jeg har den husker jeg ikke mere, men den står skrevet på en godt fedtet side i min første hjemmeskriblede opskriftsamling; bollerne er vist en "omskrivning" af krydderkage eller en portion julesmåkager, der er bare lidt mere gods i disse; de smager skønt med lidt smør eller marmelade, men med rullepølse er de sikkert ikke gode...
Navnet er latterligt, men jeg kan jo ikke bare døbe dem om, når de nu har heddet sådan her hjemme i 20 år!

KINESERBOLLER.
100 g. smeltet smør
1.5 dl. mælk
50 g. gær
2 æg
3 spsk. farin
5 tsk. kanel
1 tsk. stødt nellike
2 tsk. stødt kardemomme
475-500 g. hvedemel

Samme fremgangsmåde som sædvanligt, ikke noget med reduceret gærmængde og lang hævetid her, de skal bare være færdige i en ruf, så det passer med at pigerne kan få en til eftermiddagsteen!

Jeg kan vist lige når en skraber, mens de hæver første gang, det var hårdt at komme på job igen efter en hel uge hjemme med influenza.
Foto følger, men de ser jo absolut lækrest ud, når de er bagt...

Og så opdager jeg lige at dette er indlæg nr.100!!


Ingen kommentarer: